Verzorging

Hokbezetting
Dat uitstekende rassen nog steeds het uitgangspunt naar schitterende successen vormen, wordt in de Oude Scheldestraat,9 ten overvloede bevestigd met heel wat uitstekende Fondrassen van Fond en Zware Fondliefhebbers uit België!
Er zitten 11 koppel kwekers, 30 weduwnaars, waaronder 12 oude en 18 jaarlingen.
Er worden elk jaar tussen de 50 à 60 jongen gekweekt. Een kleine kolonie duiven met topprestaties.

Medisch
Er worden hoofdzakelijk natuurproducten gebruikt (biergist, lookolie, vitamines) die ook regelmatig worden versterkt. Bij de thuiskomst Electrolyten en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van Sedochol.
De Weduwnaars krijgen om de 14 dagen 3 dagen in de week een kuurtje tegen tricomonas en iedere maand een kuurtje tegen kopziekte, doch zelden of nooit tegen coccidiose daar alle tillen met roosters zijn uitgerust, waardoor besmetting wordt afgewend. 1 maal per jaar inenting tegen paramyxo onder begeleiding en medisch advies door Dhr. Van der Cruyssen Johan uit Oosterzele.

Trainen – Voer – Hygiëne de instructies worden geven door Johan zelf.

De weduwnaars trainen steeds met gesloten ramen: ’s avonds van 18 tot 19 uur en vanaf de maand juni ook ’s morgens van 7 tot 8 uur. Hun voer bestaat uit twee soorten mengelingen en wordt in individuele eetbakjes gegeven.
De jongen (verduistering van 18 uur tot 8.30 uur) slaan in de vroege voormiddag hun vlerken uit en worden in juni gescheiden, waarbij de duivers dan in de voormiddag en de duivinnen in de namiddag uitvliegen. Als voer krijgen ze ’s morgens en ’s avonds een gevarieerde vluchtmengeling geserveerd van Firma Beyers en Vanrobaeys. Want Johan vindt als er moet gepresteerd worden, moet er goede voeding aanwezig zijn!! Ook beseft Johan dat drinkbakken synoniem zijn van een bron van allerhande infecties, dan worden ze ook alle (voor oud en jong) dagelijks gereinigd en tweemaal per week met javelwater gereinigd. Omdat de duiven gezamenlijk drinken.

Reacties zijn gesloten.