Introductie

In het landelijke Meilegem, aan de oevers van de schelde. daar waar het minuscuul dorpje zich op de landkaart van België exact situeert, daar gebeurde het dat De Ruy Johan, 53, samen met zijn vrouw Agnieszka Galazka, 48. Sinds 2006 actief op de fond en Zware fond, onder de naam De Ruy – Galazka.

Vroeger beter bekend onder wijlen De Ruy Armand & Zoon. (zie foto), Armand speelde liever op de halve fond. Na zijn overlijden is Johan en Agnieszka overgeschakeld naar de eendaagse fond en zware fond.

Johan zelf is ook al een 38 tal jaar bezig met de duiven, een duivenliefhebber in hart en nieren zoals Agnieszka die nu ook al 7 jaar de duiven ’s morgens onderhoudt wegens dat Johan een zwaar werkongeval heeft gehad en de duiven ’s morgens niet kan verzorgen. Hun schoonzoon Davie doet het onderhoud van de hokken samen met dochter Melissa de duiven opleren in het begin van het seizoen. Melissa neemt ook de administratie voor haar rekening. Zonder de rol van moeder Monica te vergeten? Kortom: hun allertrouwste supporter, die voor geen geld ter wereld de thuiskomst van de duiven wil missen.

Zoals u ziet is het duivensport een familieverband te huize De Ruy – Galazka. Het is en blijft onze hobby!

Reacties zijn gesloten.